(1984)
A Nightmare On Elm Street
Glen LantzWanneer Tina Gray een nachtmerrie krijgt over een man met een verbrand gezicht die haar aanvalt met een handschoen met scherpe uitsteeksels hieraan, schrikt ze verontrust wakker vanwege het realisme van haar droom. Ze komt er al snel achter dat ze in het echt ook gelijkaardige sneden in haar nachtjapon heeft als deze die ze in de droom op dezelfde plek kreeg. De volgende dag ontdekt ze dat haar beste vriendin Nancy precies dezelfde droom had. De volgende avond houden de twee, samen met Nancy's vriendje Glen, een logeerpartij om Tina gerust te stellen. Wanneer Tina's rebelse vriend Rod langs komt, duurt het niet lang voordat de twee in bed liggen. Wanneer Tina weer in slaap valt, begint het weer: Ze wordt weer aangevallen door dezelfde angstaanjagende man en wordt dit keer in haar droom vermoord. Ook in het echt overlijdt ze door precies dezelfde reden als in haar droom. De hoofdverdachte is haar vriendje Rod...(1985)
Private Resort
Jack

Ben en Jack zijn twee vrienden die rondhangen in een chique vakantieoord in Miami. Dit in de hoop om één van de mooie, rijke vrouwen te strikken die daar vertoeven. Ook juwelendief de Maestro heeft deze badplaats uitgekozen tot zijn werkgebied, waar hij verkleed als vrouw de rijken hun kostbare sieraden afhandig maakt. Jack brengt Ben in moeilijkheden wanneer deze de Maestro een verschrikkelijk kapsel aanmeet en Ben zelf voor vrouw moet doorgaan om aan de woede van de Maestro te ontkomen


(1986)
Platoon
Pvt. Gator LernerChris Taylor (Charlie Sheen), een idealistische jongen die stopt met zijn studie, meldt zich aan als vrijwilliger bij het leger en gaat naar Vietnam. Er heerst echter verdeeldheid in de compagnie. Sergeant Barnes (Tom Berenger) is een man voor wie vechten en doden alles is. Elias (Willem Dafoe), de andere sergeant, is een idealistische maar door de oorlog geteisterde soldaat. Hij is een overlever met twee dobbelstenen rond zijn nek. Elias en Barnes zijn vaak in conflict, vooral omdat Elias marihuana gebruikt om te ontsnappen aan de harde werkelijkheid. Barnes gelooft niet in drugs. Op een dag, net nadat een militair gedood is, trekken ze een dorp binnen dat verdacht wordt van hulp aan de Vietcong. De mannen zijn bloeddorstig en als de dorpelingen voedsel en wapens blijken te verbergen, verdringt de roep om wraak de redelijkheid.

(1990)
Cry-Baby
Wade 'Cry-Baby' Walker
De film speelt zich af in 1954. Wade "Cry Baby" Walker is lid van de beruchte groep Drapes, een groep criminelen, volgens de Squares (de brave tegenovergestelde groep van de Drapes) tenminste. Op een dag wordt Wade Walker verliefd op Allison Vernon-Williams en ook Allison valt voor de charmes van Cry-Baby. Dit zorgt uiteraard voor veel problemen: het oude liefje van Allison, een square, kan het niet verkroppen dat zijn ex met de Drape omgaat. Na een grote rel op een feest van de Drapes wordt Cry-Baby opgesloten tot zijn 21ste. Allison krijgt nu allemaal valse geruchten over Cry-Baby te horen en wil niets met hem meer te maken hebben. Maar daar laat Cry-Baby het niet bij.

(1990)
Edward Scissorhands
Edward ScissorhandsEen oude vrouw brengt haar kleindochter naar bed, die haar vraagt waar sneeuw vandaan komt. De oude vrouw vertelt haar verhaal over de oorsprong van sneeuw. Edward Scissorhands is gecreëerd door een geniale uitvinder. De bedoeling van de uitvinder was om zelf een mens te maken met een goed hart. Zo maakte hij Edward. Wanneer de uitvinder Edward af wilde maken en hem handen wilde geven, kreeg de uitvinder een plotselinge hartaanval en stierf, zodat Edward alleen achterbleef met scharen als handen. Toen een Peg, een deur-aan-deur verkoopster na een pechdag bij het spookachtige kasteel aanklopte waar de uitvinder, en nu Edward, woonde, vond ze Edward en nam hem mee naar huis zodat hij bij haar gezin kon wonen. Edward deed vele nieuwe ontdekkingen en werd verliefd op Kim, de dochter van Peg. De hele (saaie) wijk was heel geïnteresseerd naar Edward, iedereen vond hem geweldig.
(1993)
Arizona Dream
Axel Blackmar

De 20-jarige Axel Blackman brak met zijn verleden nadat zijn ouders bij een auto-ongeluk om het leven kwamen. Hij vertrok naar New York waar hij nu, drie jaar later, werkt voor het departement van de jacht en de visvangt. Tot zijn oom Leo hem terugroept naar zijn geboortestad in Arizona. Hij verlangt dat Axel zijn getuige is tijdens zijn huwelijk. En dat hij bij hem blijft werken. Hij ontmoet Elaine Stalker, een eigenaardige vrouw die weduwe werd nadat ze haar man heeft neergeschoten. Ze leeft met haar stiefdochter Grace. Daar Axel geen persoonlijke ambities koestert, wordt hij heen en weer geslingerd tussen de tegenstrijdige verlangens van Leo, Elaine en Grace.

(1993)
Benny & Joon
Sam
Benny werkt in een garage en heeft moeite om een hulp te vinden die zijn geestelijk gehandicapte zusje Joon kan verzorgen. Zonder toezicht zet Joon de boel in de fik of ze krijgt uitbarstingen in het openbaar. Wanneer Benny een pokerspel verliest moet hij de neef van een vriend in huis nemen. Deze Sam heeft ook vreemde trekjes, maar krijgt makkelijk contact met Joon. Als Benny ziet hoe goed Sam en Joon met elkaar overweg kunnen, voelt hij zich een beetje buitengesloten.
(1993)
What's Eating Gilbert Grape
Gilbert GrapeGilbert Grape woont in een klein en saai dorpje, genaamd Endora. Hier zorgt hij voor zijn broertje met een verstandelijke beperking. Elk jaar komen er vakantiegangers met campers langs die op weg zijn naar hun vakantiebestemming. Eén van de campers krijgt pech, waardoor Becky en haar moeder noodgedwongen in Endora moeten blijven. Gilbert gaat, mede dankzij zijn broertje, veel met Becky om en wordt verliefd op haar. Maar ook thuis heeft hij zijn verplichtingen, waardoor hij in de problemen komt.(1994)
Ed Wood
Ed WoodDe film beschrijft het leven van de legendarische - slechtste regisseur ooit - Edward D. Wood jr. De film concentreert zich op de jaren '50, toen hij films maakte als "Glen or Glenda", "Bride of the Monster" en "Plan 9 from Outer Space". De film vertelt over zijn travestie en zijn vriendschap met de drugsverslaafde oud-horrorster Béla Lugosi) en de transseksuele Bunny.(1995)
Don Juan DeMarco
Don JuanDon Juan deMarco (gespeeld door Johnny Depp) is pas 21 geworden, maar heeft in zijn leven al geslapen met meer dan 1000 vrouwen. Al vanaf dat hij een baby was, was het zijn moeder al duidelijk dat hij een bijzonder kind was met een speciale aantrekkingskracht op vrouwen. Door de jaren heen heeft hij zich de kunst van het verleiden eigen gemaakt, en weet hij hoe hij iedere vrouw kan behagen die hij op zijn pad tegenkomt. Toch is er maar één vrouw met wie hij nooit het bed heeft gedeeld, en dat is zijn Ware Liefde "Doña Ana". De gedachte dat zijn ware liefde hem heeft verlaten, stemt hem zeer droef. Na een laatste vrijpartij met een eenzame dame die in een restaurant wachtte op haar afspraakje die niet kwam opdagen, besluit hij een eind aan zijn leven te maken door van een hoog gebouw te springen.(1995)
Dead Man
William BlakeBill Blake reist voor een baan als boekhouder naar een negentiende-eeuws pioniersstadje om daar tot de ontdekking te komen dat hij ongewenst is. Als hij dezelfde dag in een schietgevecht per ongeluk de zoon van een machtige fabrikant doodt, is hij op slag een outlaw, achterna gezeten door een posse van premiejagers. Dodelijk gewond, en bijgestaan door een geletterde indiaan die hem wegens zijn naam aanziet voor de Engelse ziener-dichter William Blake, sleept hij zich moordend uit zelfverdediging door het Wilde Westen, zijn verlossende zonsondergang tegemoet.(1995)
Nick of Time
Gene Watson

Gene Watson komt met z'n dochtertje aan in Los Angeles na de begrafenis van z'n ex-vrouw te hebben bijgewoond. Zijn dochtertje wordt gekidnapt, en de kidnappers eisen dat Gene, in ruil voor het leven van z'n dochtertje, iemand vermoordt. Het wordt een race tegen de klok.

(1997)
Donnie Brasco
Donnie Brasco/Joseph D. 'Joe' PistoneDe op een waargebeurd verhaal gebaseerde film volgt FBI-agent Joe Pistone die de maffia van New York infiltreert. Onder de naam Donnie Brasco maakt hij diverse vrienden, en weet hij zich al gauw op te werken in de maffiafamilie van Sonny Black. Het undercoverwerk wordt Pistone echter langzaam teveel. Zijn huwelijk raakt op de klippen, en de maffia denkt dat er een mol aanwezig is.>(1997)
The Brave
Raphael
Een aan alcohol verslaafde en werkloze Indiaan leeft in een woonwagenkamp met zijn vrouw en twee kinderen. Hij is er van overtuigd dat hij deze wereld niets te bieden heeft en stemt ermee in om tegen betaling doodgemarteld te worden in een luguber pakhuis...
(1998)
Fear and Loathing in Las Vegas
Raoul Duke/Hunter S. Thompson


Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.(1999)
The Ninth Gate
Dean CorsoDean Corso, een boekendetective, gaat op zoek naar zeldzame boeken. Op een dag krijgt hij van een zekere Boris Balkan de opdracht om de echtheid van het 17e-eeuwse boek "De 9 Poorten" van het Rijk der Schimmen na te gaan. Er zijn over de hele wereld maar drie exemplaren van dit satanische boek overgeleverd, maar slechts één ervan heet authentiek te zijn. Wie het juist hanteert, zou in de mogelijkheid zijn de Duivel in hoogst eigen persoon op te roepen. Om de drie boeken - en in het bijzonder, de negen geheimzinnige gravures - met elkaar te vergelijken, reist Corso van New York naar Toledo, Parijs en Sintra in Portugal. Moord en dood blijken hem daarbij te achtervolgen, net als twee raadselachtige vrouwen. De ene, Mrs. Telfer, maakt ook jacht op het boek. De andere is een zeer vreemde vrouw, die hem steeds lijkt te beschermen.(1999)
The Astronaut's Wife
Commander Spencer ArmacostJillian Armacostis getrouwd met astronaut Spencer. Als hij in de ruimte is, is ze altijd bang dat er iets zal gebeuren. Dan wordt haar angst werkelijkheid: tijdens een routine-missie verliest de aarde twee minuten het contact met de space shuttle. Spencer overleeft het voorval en terug op aarde lijkt alles in orde, maar Jillian vertrouwt het niet. Ze denkt dat haar man is veranderd. Wanneer ze zwanger wordt, begint ze nachtmerries te krijgen en wordt ze depressief. Het gevoel blijft knagen dat er iets mis is met haar man. Ze begint bang voor hem te worden, raakt steeds meer in de war en probeert uit te vinden wat er aan de hand is.(1999)
Sleepy Hollow
Const Ichabod CraneHet jaar is 1799 en we maken kennis met het buitenbeentje Ichabod Crane (Johnny Depp). Hij kijkt volop uit naar de nieuwe eeuw en probeert zijn werk als New Yorks agent objectief en wetenschappelijk uit te voeren. De 'moderne' middelen die hij gebruikt, vallen echter niet in goede aarde bij de rechter Burgomaster (Christopher Lee). Om van hem verlost te zijn, stuurt hij Crane naar Sleepy Hollow, een vreemd stadje dat vooral door ingeweken Nederlanders bevolkt wordt, en de laatste tijd geplaagd wordt door een schijnbaar onoverwinbare ruiter zonder hoofd. Die laat zijn zwaard duchtig in het rond slingeren en heeft bij Cranes aankomst al drie mensen onthoofd. De vraag is nu of Crane's alternatieve aanpak het mysterie kan oplossen.(2000)
The Man Who Cried
Cesar1927. Vanwege de dreiging van de jodenvervolging besluit een Russische familie hun dochter naar Engeland te sturen. Na aankomst krijgt ze een nieuwe identiteit en wordt ze opgenomen door een pleeggezin. 10 Jaar later besluit Suzie om Engeland te verruilen voor Parijs en daar een nieuw leven te beginnen. Via haar werk bij een presigeus opera gezelschap komt ze in contact met de mooie paardenhandelaar Cesar. Wanneer de nazi's op het punt staan om Frankrijk binnen te vallen wordt Suzie geconfronteerd met haar verleden.(2000)
Before Night Falls
Bon Bon/Lieutenant VictorRegisseur/kunstschilder/beeldhouwer Julian Schnabel, maker van The Diving Bell and the Butterfly (2007), maakte met Before Night Falls een magistrale film over het leven van de Cubaanse schrijver Reinaldo Arenas, gebaseerd op diens gelijknamige memoires en gemaakt in samenwerking met Arenas' familie en vrienden. De film volgt Arenas van zijn jeugd op het Cubaanse platteland in de jaren veertig, via de politieke en seksuele revolutie naar de brute jaren van onderdrukking en ballingschap. Before Night Falls is behalve een film over een bevlogen kunstenaar een film over het oneindige belang van vrijheid en tolerantieFree counter and web stats